Hiinlastel on ütlus, et kevadise hea tervise saladus peitub selles, et hoiad ühte jalga talves ja teist suves.
Traditsioonilise hiina meditsiini kohaselt on kevad loomise, puhastumise, kasvu ja uuenduste aeg. Nii nagu ärkab ja lööb õitsele loodus, saame ka meie kasutada kevade jõudu hea tervise, vaimse selguse ja emotsionaalse heaolu loomiseks.
Kevad on maksa ja sapipõie aeg. Kui nende organite omavaheline koostöö on hea, on immuunsus tugev ja meid ei kimbuta allergiad.
Kehaline puhastumine
Toitu võimalikult palju hooajalistest toitudest, kasuta hapusid, teravaid ja rohelisi toiduaineid, sest need toetavad maksa ja sapipõit. Hästi sobivad võilill, vesikress, idud, kikerherned, beebispinat, karulauk, basiilik, peet, brokoli, porgand, seller, murulauk, kurk, kaunviljad, erinevad rohelised salatid, redis, roheline sibul, till, erinevad seemned, mustad seesamiseemned, greip, apelsin, roheline tee, kardemon. Sapipõie ergutamiseks sobib sidrunimahl, mida on eriti kasulik juua hommikuti lisatuna leigele veele. Kevadel võib aeg-ajalt teha ka 16tunniseid paaste.
Kevadisele toortoidule lisaks soovitab hiina meditsiin jätkata ka sooja keedetud või kergelt vokitud toidu ja leige joogi tarbimist, see aitab üle minna talvest kevadesse.
Emotsionaalne puhastumine
Maks vastutab meie emotsioonide eest, seepärast on kevad aeg, mil lisaks füüsilisele kehale tegeleda teadlikult oma meele puhastamisega.